USB Bellek Nasıl Onarılır 2022 ?
USB Bellek Onarılması İle İlgili Merak Ettikleriniz Yazıda...
Yazı İçindekiler
Teknoloji aletler gelişirken ve her gün yeni dosyalar oluşturulup internete yüklenirken aynı zamanda bu dosyalar çok büyük bir yığında oluşturuyor. Biz ise bulut olarak adlandırılan bu yığına internet bağı ile kolayca ulaşabilirken bazen oluşturduğumuz ya da indirdiğimiz dosyaları depolama gereği duyuyoruz. Bunun için de pek çok farklı seçenek var; harddisk, SSD, hafıza kartı veya flash bellek gibi. Ama bazı durumlarda örneğin bozuk ve zararlı dosya ya da fiziksel bir zararda elimizdeki bu cihazlar açılmayabilir. USB bellek nasıl onarılır, diğer cihazlar nasıl onarılır, cihazı onararak kullanmaya nasıl devam edebiliriz?
USB Bellek Nasıl Onarılır, Tarama ve Onarma
Flash belleğiniz dosyaları açmıyorsa ya da hata veriyorsa bir sorun var demektir. USB bellek nasıl onarılır öğrenmeli ve bu yöntemleri kullanarak sorunu gidermelisiniz. Belleği bilgisayara takın ve sonra dosya gezgini üzerinden bulun ve isminin üzerine sağ tıklayarak pencereyi açın. Sonraki adımda özelliklerine gelerek açılan pencereden araçları bulun ve denetlemeyi seçerek başlatın. Hata denetlemeyi başlattıktan sonra bırakın işletim sisteminiz sorunu çözsün, bu sırada karşınıza çıkan onaylama kutucuklarına onay berin ve bekleyin. İşlem bittiğinde artık bellek onarılmış olacaktır ya da tam aksine işlem işe yaramaz. İşlemin işe yaramaması durumunda farklı yöntemler deneyebilirsiniz.
USB Bellek Nasıl Onarılır, Biçimlendirme
USB bellek nasıl onarılır? Belleğinizi onarmak için ilk etapta tarama ve onarma işlemini deneyin ama bu durum çözüm olmadıysa daha riskli yöntemleri tercih edebilirsiniz, biçimlendirme gibi. Bu yöntem ile onarma yaparsanız elinizdeki bellek çalışır ama daha önce yüklemiş olduğunuz dosyalar silinir, bu nedenle eğer belleğin içinde önemli bilgiler bulunuyorsa biçimlendirme yapmayın ve bir uzmana götürün. Biçimlendirme için ise Windows’ta belleği bilgisayara takın ve sonra Dosya Gezgini içerisinde bulun. Belleğin sağ simgesine tıklayarak özellikleri açın ve biçimlendir seçeneğine basın. Burada karşınıza üç yöntem çıkar bunlar: NTFS, Windows cihazlar için biçimlendirir, Fat32 32 GB ile sınırlıdır, xFat ise sınırsız depolamaya sahiptir ve tüm sistemler ile uyumludur.
Mac için de önce flashın adını bulun ve üstüne tıklayın daha sonra da biçimlendiri seçin. Burada da temelde karşınıza 3 seçenek çıkar birincisi Mac OS, sadece Mac bilgisayarlar içindir ve bu seçenek içinde farklı yöntemler sunar. İkincisi MS-DOS FAT 4 GB’lik bir dosya boyutu limiti koyar. Sonuncu ise yine xFat’tir.
Nasıl yapılır kategorimiz de ilginizi çekebilir.
Kullanıcılar Bunları da Sordu
Eğer flash belleğim fiziksel hasar gördüyse ne yapmalıyım?
Kullandığınız flash bellek eğer yapacağınız çok fazla şey yoktur. Eğer içinde önemli dosyalar yoksa bu bellekten vazgeçin, aksine içinde önemli şeyler varsa ya kendiniz bu belleğin girişini başka bir kablo veya bellekten alarak lehim makinası yardımıyla değiştirin ya da bir uzmana götürerek yardım alın.
Açılmayan flash bellek için nasıl bir çözüm bulabilirim?
Flash belleğiniz fiziksel bir zarar görmediyse açılmama nedeni bozuk dosyalar ya da yanlış bir bağlantıdır muhtemelen. Bu noktada içindeki dosyaların önemi belirleyici olur, eğer dosyalar önemli değilse sıfırlayın ve belleği düzeltin, eğer önemliyse bir uzmana götürün.
Bir Yorum